Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@18:18:17 GMT

کلید رضایت زناشویی

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۳۲۵۵۸

کلید رضایت زناشویی

 

با توجه به این مسئله که ازدواج گاهی اوقات با اختلالات زناشویی همراه است، درک اینکه چگونه ازدواج در طول زمان تغییر می‌کند و توسعه می‌یابد و به طور خاص، ویژگی‌های ازدواج‌هایی که در طول زمان موفق می‌شوند، موضوعات برجسته‌ای هستند که نیاز به بررسی دارند. یکی از مهم‌ترین عوامل و فاکتور‌های تعیین‌کننده سلامت روان، ثبات عاطفی زوجین و ازدواج موفق، رضایت زناشویی است، حالتی که در اکثر موارد زن و مرد از یکدیگر و ازدواج خود راضی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظریه گاتمن بیان می‌کند که تعامل مثبت و دوستی، کلید رضایت زناشویی و پیش‌بینی ثبات زناشویی در طول زمان است. رضایت زناشویی به عنوان یکی از عناصر سلامت خانواده تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند هنجارهای اجتماعی، آداب و رسوم و انتظارات قرار می‌گیرد. این مقاله با هدف بررسی عوامل موثر بر رضایت زناشویی انجام شده و قصد دارد تا کلید رضایت زناشویی را مورد بحث قرار دهد.

رضایت زناشویی از دیدگاه مشاور ازدواج خوب در تهران

به طور کلی، از دیدگاه روانشناسان خانواده و مشاوران ازدواج، رضایت زناشویی را می‌توان به عنوان نگرش یک فرد نسبت به رابطه زناشویی خود تعریف کرد. از نظر زنان، ارتباط، تفاهم، روابط خانوادگی، توافق و درآمد هر دو زوج از عوامل مؤثر در رضایت زناشویی هستند، در حالی که از نظر مردان، تحصیلات همسر، درآمد هر دو زوج، تفاهم، توافق، روابط خانوادگی و ارتباطات، از عوامل مؤثر در رضایت زناشویی می‌باشند. بر اساس نتایج، عوامل معنوی و مذهبی، جنسی و بین فردی، عوامل ارتباطی و تعاملی و سلامت روان بر رضایت زوجین در اکثر مطالعات، تأثیر مثبت داشته است. همچنین در اکثر مقالات بر تأثیر برخی از عوامل اجتماعی – جمعیتی مانند شغل، مدت ازدواج، سن، تعداد فرزندان، عامل اقتصادی و درآمد نیز، تأکید شده است. یکی از مهمترین اهداف ازدواج، رسیدن به رضایت زناشویی است. رضایت زناشویی، پدیده‌ای پیچیده و چند بعدی است که در حوزه‌های مختلف علمی به طور گسترده مورد بررسی قرار می‌گیرد. رضایت زناشویی یک ارزیابی کلی از وضعیت ازدواج و بازتابی از شادکامی و عملکرد زناشویی است. از منظر تکاملی، رضایت زناشویی را می‌توان به عنوان یک وضعیت روانی از مکانیسم‌های تنظیم شده در نظر گرفت که بر مزایا و هزینه‌های ازدواج با یک فرد، نظارت می‌کند. در تعریف رضایت زناشویی، مشاوران و روانشناسان بر این مسئله اتفاق نظر دارند که عواملی که بر رضایت زناشویی تأثیر می‌گذارد یا به آن کمک می‌کند، ممکن است در فرهنگ‌های مختلف، متفاوت باشد. پس از ازدواج، افراد به دنبال زندگی سرشار از شادی و رضایت هستند. بنابراین مهمتر از خود ازدواج موفقیت در ازدواج و رضایت زناشویی است. در نتیجه کاهش رضایت زناشویی نه تنها باعث ایجاد جو نامناسب در خانواده می‌شود، بلکه منجر به بی ثباتی خانواده و در نهایت طلاق نیز می‌شود. بنابراین با توجه به اهمیت کارکرد متوازن خانواده و جلوگیری از گسیختگی آن، شناخت عوامل مؤثر در رضایت زناشویی که مبنای تحکیم زندگی زناشویی است، ضروری است. در این راستا، مقاله حاضر، با هدف بررسی عوامل مؤثر بر رضایت زناشویی انجام شده و در ادامه به بررسی چند مورد از فاکتور‌های تاثیرگذار، پرداخته شده است.

مهارت ارتباطی

مهارت‌های ارتباطی بین فردی عبارتند از ارتباطات کلامی، غیرکلامی و نوشتاری. برخی از دلایلی که زوج‌ها در برقراری ارتباط صحیح در رابطه خود شکست می‌خورند عبارتند از:

 نداشتن زمان انفرادی که بتوانند با هم صحبت کرده و به صحبت‌های یکدیگر گوش دهند، می‌باشد. عدم تمایل یکی از طرفین به در نظر گرفتن دیدگاه طرف مقابل نیز، عامل مهم دیگری است.

ارتباط بهتر به معنای رضایت بیشتر در رابطه است. برقراری ارتباط، مهارتی است که باید آموخته شود. این در صورتی است که بسیاری از افراد در محیطی بزرگ شده‌ و تربیت شده‌اند که حل و فصل درست و اصولی تعارضات به آنها نشان داده نشده یا آموزش داده نشده است. در چنین موقعیتی است که نقش مشاوره ازدواج، پدیدار می‌شود و یک روانشناس یا مشاور خانواده، میبایست این مسائل را به زوجین آموزش دهد. چرا که طرفین ازدواج، باید عادات ارتباطی نامناسب و غیر اصولی را که در حال حاضر دارند شناسایی کرده و روال سالم‌تری را ایجاد کنند. این روال می‌تواند شامل یادگیری نحوه آرام کردن خود در هنگام خشم، پیش از وارد شدن به مکالمه یا اجتناب از پا پس کشیدن در هنگام بروز مشکلات، باشد.

مهارت حل مسئله بین زوجین

دو مورد در همه روابط مشترک است: فراز و نشیب. در حالی که روابط بالا و پایین‌های خود را دارند و حتماً دارای مسائل و مشکلاتی هستند، مهارت حل مسئله قوی می‌تواند به شما کمک کند تا از طوفان مشکلات عبور کرده و با گذشت زمان به رشد و تقویت رابطه خود، ادامه دهید. ایجاد و حفظ یک رابطه سالم دشوار است و یک درمانگر و مشاور می‌تواند به شما کمک کند از زمان‌های سخت در زندگی گذر کنید و مهارت‌های ارتباطی ضروری را توسعه دهید. به همین دلیل است که همه‌ی روانشناسان بر مشاوره قبل از ازدواج و بعد از ازدواج، تاکیید فراوانی دارند. حل مسئله، عمل تعریف یک مشکل است و پنج فاکتور دارد. تعیین علت مشکل، شناسایی مشکل، اولویت‌بندی، انتخاب گزینه‌های جایگزین برای راه‌حل و پیاده سازی یک راه‌حل.

ویژگی های شخصیتی و سبک دلبستگی

تحقیقات نشان می‌دهد که دلبستگی ناایمن، یعنی سطوح بالاتر اجتناب از دلبستگی و اضطراب دلبستگی، رابطه منفی با رضایت  زناشویی دارد. به طور خاص، سطوح بالاتر دلبستگی، با قدردانی کمتر از شریک زندگی مرتبط است که با رضایت کمتر از رابطه نیز همراه می‌باشد. یافته‌ها نشان می‌دهد که ممکن است استفاده از مداخلات قدردانی برای مراجعانی که در زوج‌درمانی با اجتناب از دلبستگی بالا همراه هستند، ارزشمند و مفید باشد. دلبستگی به الگوهای کاری درونی افراد در زمینه روابط صمیمانه اشاره دارد. این مدل‌های درونی، حاوی بازنمایی ذهنی افراد از خود و دیگران است. مدل‌های کاری درونی، اساس درک و انتظارات افراد از روابط است و تعاملات و تجربیات اجتماعی آنها را هدایت می‌کند.

سن

روانشناسان معتقدند که سن نیز عامل موثری در میزان رضایت زناشویی است.طبق تحقیقات، شکاف سنی بین همسران ممکن است رضایت زناشویی را تحت تاثیر قرار دهد و زوج‌های با سنین متفاوت ممکن است در مقایسه با زوج‌های هم‌سن، با کاهش سریع‌تری در رضایت زناشویی مواجه شوند. مطالعه دیگری گزارش شده است که نشان می‌دهد، رضایت زناشویی در زنان با افزایش سن افزایش می‌یابد. همچنین، افرادی که در سن بالای ۳۵ سال ازدواج می‌کنند، در پنج سال اول ازدواج خود با احتمال طلاق کمی بیشتر از افرادی که در اوایل سی سالگی ازدواج می‌کنند، روبرو هستند.

درآمد و شغل

قطعا همه‌ی ما با تاثیر مسائل مالی در زندگی خود آشنا هستیم و شاید چنین باوری نیز داریم که افراد و زوج‌های ثروتمند‌تر، شادتر هستند.

یک مطالعه منتشر شده نشان می‌دهد که پول و درآمد، یکی از بزرگ‌ترین عوامل در رضایت زناشویی هستند. عوامل اقتصادی، یک پیش‌بینی‌کننده مهم تعارض در زوجین هستند. همان طور که در جامعه‌ی امروز خود مشاهده می‌کنیم، مشکلات اقتصادی، با تعارضات بیشتر در میان زوجین، همراه است و میزان درامد و شغل طرفین، تاثیر بسزایی در رضایت آن‌ها از زندگی شخصی و زندگی زناشویی دارد.

عوامل شناختی در زندگی زوجین

در ازدواج، ناهماهنگی شناختی و عوامل مربوط به آن، از موارد تاثیرگذار بر زندگی زوجین است. ویژگی‌های شخصیتی و آگاهی شناختی، کیفیت روابط صمیمانه را پیش بینی می‌کنند و در نتیجه می‌توانند مکمل‌های مفیدی برای ارزیابی عملکرد زوجین باشند. عوامل شناختی مانند، حل مسئله، به پردازش شناختی برای تبدیل موقعیت مفروض به موقعیت مطلوب اشاره دارد.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: رضایت زناشویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۲۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط عجیب یک معلم برای ازدواج + فیلم

زهرا خانی صلوات معلم نیکوکاری است که نه تنها به دانش‌آموزان نیازمند خود در خانه تدریس می‌کند، بلکه از حقوقش نیز برای آنها لوازم التحریر می‌‌خرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • روند ولادت در استان بوشهر صعودی شد
  • تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟
  • بازدید فرمانده نیروی زمینی سپاه از مرزهای جنوب شرقی
  • عکس | بازدید فرمانده نیروی زمینی سپاه از مرزهای جنوبی سیستان و بلوچستان
  • شرط عجیب یک معلم برای ازدواج + فیلم
  • اهدای اعضای دانش آموز ۱۳ ساله اهل لالی به ۳ بیمار
  • اهدای عضو دانش‌آموز اهل لالی به ۳ بیمار جان دوباره بخشید
  • دختر دانش‌آموز اهل لالی به سه بیمار جان دوباره بخشید
  • فرمانده کل قوا از وضعیت موجود رضایت مطلق ندارند
  • رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا: رهبر انقلاب از وضعیت موجود رضایت مطلق ندارند